SARAH MORRIS – ALL MINE

 

In de acht jaar dat de Amerikaanse singer-songwriter Sarah Morris uit Minneapolis, Minnesota platen maakt heeft ze heel vaak opgetreden en mocht ze het podium delen met grootheden als Teddy Thompson en J.D. Souther, de singer-songwriter die nummers leverde voor ‘The Eagles’, Linda Ronstadt en James Taylor en bij u misschien wel gekend is omwille van zijn hit “You’re Only Lonely” uit 1979. Naast haar solowerk maakt Sarah Morris samen met Vicky Emerson ook deel uit van het duo ‘The Home Fires’.

Sarah Morris komt nu met een nieuwe soloplaat, haar vijfde full-cd uit haar carrière en de opvolger van “Ordinary Things” uit 2015 en “Hearts In Need Of Repair” van eind 2017. Titel van het elf zelfgepende songs tellende album is “All Mine” en laat de luisteraar kennismaken met de vertrouwde sound van deze zangeres die gebaseerd is op rootsy country- en Americana-liedjes.

Co-producer van het album is Eric Blomquist die dezelfde taak waarnam voor haar twee vorige platen. De muzikanten die de instrumentatie bij de songs voor hun rekening namen zijn ‘The Sometimes Guys’, haar vaste begeleidingsgroep bestaande uit gitarist Thomas Nordlund, bassist Andrew Foreman en pianist en drummer Lars-Erik Larson, terwijl Sarah Morris zichzelf tijdens het zingen op haar akoestische gitaar begeleidt.

Zoals bij al haar vorige albums kunnen we ook hier weer enkele potentiële genreklassiekers selecteren. Daarbij denken we dan vooral aan het radiovriendelijk rockende “Stir Me Up”, de jazzy ballads “Mendocino” en “There, There”, het ingetogen gebrachte “Don’t Come Clean” en “Two Circles On A Kitchen Table”, het akoestische “How I Want To Love You” en de albumafsluitende country-tearjerker “Higher” met gastmuzikant Shane Akers uitstekend spelend op lapsteelgitaar.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video